Loense Moandag 7 augustus 2023

Dit jaar is het 31ste editie van de Loense Moandag.

Zet 7 augustus in je agenda. De organisatie van de jaarmarkt wordt dit jaar verzorgd door Zeldzaam Mooi.

Het bestuur van de Loense Moandag

Al meer dan 25 jaar wordt er elk jaar op de eerste maandag van augustus een ponymarkt gehouden met daarbij een jaarmarkt en een kofferbakverkoop. Dit jaar hebben als nieuw item een toeristisch platform waar de bezoeker kennis kan maken met alle toeristische facetten en evenementen in en rond Loenen. Rondom verenigingsgebouw zal het weer een bruisend geheel zijn van muziek, oude ambachten, eten en drinken op diverse terrassen.

Al reeds vroeg begint de handel in pony’s. Wie dit schouwspel van dichtbij wil aanschouwen, kan al rond  6 uur in de ochtend bij ons terecht om te zien hoe de pony’s van eigenaar veranderen middels de handjeklap methode.  Elk jaar is er weer ruime aanvoer van allerlei soorten en maten van pony’s.

Op de jaarmarkt is er een grote variatie aan koopwaar uitgestald die om 9 uur zal beginnen. Met als centrum de Brink zijn de straten gevuld met allerlei soorten nieuwe maar ook antieke producten, oude ambachten, een matrozenkoor en kramen met eten en drinken. Voor jong en oud is er van alles te doen. Vergeet niet een ritje te maken op de rug van een pony! En de kofferbakverkoop groeit ook elk jaar in omvang.

Door de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren kunt u deze markt gratis bezoeken. Parkeren kan op zeer korte nabijheid van het terrein. Zie hiervoor de informatie op deze website.

Toeristisch platform

In nauwe samenspraak met Apeldoorn Promotion is er een prominente plek ingericht voor alles wat te maken heeft met toerisme in en rond Loenen. Iedereen kent de waterval, de Loenermark met de schaapskudde, kasteel ter Horst of papiermuseum de Middelste Molen. Maar er is nog veel meer en dat willen we iedereen graag laten zien. Diversen attracties en instanties zijn van de partij om te laten zien in welk uniek gebied Loenen ligt.

Taxateur en siersmid
Op het plein bij dorpscentrum “De Brink” komt een stand met een kundig taxateur, waar bezoekers hun waardevolle spullen gratis op waarde kunnen laten taxeren. Tevens zal op dit plein ook een siersmid zijn vakmanschap tonen en u laten zien hoe, bij voorbeeld, een hekwerk gesmeed wordt.

Ook het plein en sportveld bij obs. De Tweede Stee zullen aantrekkelijker gemaakt worden. Hier zullen, naast de kofferbakmarkt en terras met livemuziek, ook de ponyritjes voor kinderen plaats vinden.

Het bestuur

Jaap van Duijvenbode: voorzitter

Sandra Onderstal:  secretaris

Jacques Dekkers: penningmeester

Bart Bello: bestuurslid

Olga Oudt: bestuurslid

Bart Slief: bestuurslid

Help de Loense Moandag en sponsor ons!

Als tegenprestatie zullen wij op de Loense Moandag op diverse manieren reclame voor u maken.